Samsung Ballie: Evinizin Yeni Yapay Zeka Asistan Robotu!

19 Ocak 2024 21:41
Samsung Ballie: Evinizin Yeni Yapay Zeka Asistan Robotu!

CES 2024'te, Samsung'un yapay zeka destekli robotu "Ballie" tanıtıldı. İşte yeni robotun özellikleri ve fiyatı hakkında her şey:

CES 2024'te tanıtılan Samsung'un yapay zeka destekli robotu "Ballie", kişisel asistanlık ve ev otomasyonu konseptlerini kendi içinde birleştiriyor. Top büyüklüğündeki "Ballie Robotu", gelişmiş sensörleri ve projeksiyon desteği ile ev yaşamını çok daha kolay ve konforlu hale getiriyor.

samsung ballie yapay arşiv

 

Algılama Özellekleri ve Sensörler:

Ballie, LiDAR ve kızılötesi sensörlerle çevresini algılayarak çarpışmalardan kaçınabiliyor ve sesli ya da mesajlaşma gibi tüm iletişim kanallarına açık olduğundan isteğe göre kontrol edilebiliyor. Evdeki basit işleri yerine getirebilen bu robot, akıllı telefonlardan video aktarımı yapma, görüntülü ve sesli görüşmeleri bir zemine, duvara hatta tavana dahi aktarma gibi özelliklere sahip.

Ayrıca, Ballie'nin evdeki aktiviteleri izleme yeteneği ve su tesisatlarına hatırlatıcı gönderme gibi pratik görevleri yerine getirebilmesi, kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor. Robotun projeksiyon desteği sayesinde duvarlara veya zemine yüksek kaliteli videolar yansıtabilmesi, ev eğlencesini yeni bir seviyeye taşıyor.

 

Ne Zaman Satışa Sunulacak ve Fiyatı Ne Kadar Olacak:

Samsung, Ballie'yi 2024 yılında satışa sunmayı planlıyor. Bu işlevsel ve çok yönlü robot, kullanıcılarına akıllı ev asistanları konseptinde çok iddalı ve benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Diğer Haberler

Placeholder

ChatGPT-5 Çok Yakında Çıkıyor! OpenAI Açıklamalar Yaptı!

Yapay zeka dünyası, GPT-5 ve Q-Star ile yeni bir döneme giriyor!

Devamını Oku
Placeholder

ChatGPT-4'e Büyük Rakip Claude 3 Tanıtıldı!

OpenAi rakibi Anthropic yeni yapay zeka modeli Claude 3'ü erişime açtı ve yapılan testlere göre ChatGPT-4'ü geçti.

Devamını Oku
Placeholder

Artık Gerçeği Anlamak İmkansız! OpenAI'ın Yeni Modeli Sora!

Sora isimli bu yapay zeka kusursuz videolar üretebiliyor. Ve bunu sadece tek bir komutla yapıyor.

Devamını Oku