Rabbit R1 - Cebinizdeki Yapay Zeka Asistanı!

17 Ocak 2024 15:03
Rabbit R1 - Cebinizdeki Yapay Zeka Asistanı!

Son günlerde dikkatinizi çekebilecek sunum videosuna denk gelmiş olabilirsiniz. Jesse Lyu'nun liderliğindeki Rabbit CEO'su tarafından özlemlerden doğan bu avuç içi büyüklüğündeki kişisel sesli asistan, Rabbit R1 AI Assistant adını taşıyor ve 10 bin adet satış başarısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Rabbit R1 Nedir?

CES 2024'te tanıtılan Rabbit R1, 2.88 inç dokunmatik ekranı, taşınabilirliği ve 200 dolarlık fiyatıyla ön plana çıkıyor. Teenage Engineering ile iş birliği yapılarak tasarlanan cihaz, kare formu ve göz alıcı turuncu rengiyle telsizleri anımsatıyor, aynı zamanda retro bir dokunuş ekliyor. Ürün, kamera, kontrol tekerleği, hoparlörler ve mikrofonlar gibi özellikleri içeriyor. 4 GB bellek, 128 GB depolama alanı ve 2.3 GHz MediaTek işlemcisiyle güçlendirilmiştir.

Rabbit R1 Akıllı Telefon Mu?

Rabbit R1, iPhone 15'in yarı ağırlığından daha hafif olmasına rağmen, bir akıllı telefon değildir. Uygulamalar içermeyen bu cihaz, Rabbit OS üzerinde çalışır ve telefonunuzdaki uygulamalarla etkileşime geçmenizi sağlar. Büyük Eylem Modeli (LAM) olarak adlandırılan bir yapay zeka modelini kullanarak görevleri yerine getirir. Ürün, kullanıcılara sesli komutlara yanıt verme, araç rezervasyonları yapma ve soruları yanıtlama gibi görevleri gerçekleştirebilir.

Cihazın popülerliği, Rabbit'in ilk 10 bin ön siparişinin hızla tükenmesi ve Mart ayındaki ikinci parti ön siparişlerinin şimdiden tükenmiş olmasıyla kendini gösteriyor. Rabbit R1, CES 2024'te ön plana çıkan Nesnelerin İnterneti (IoT) temasına uygun bir çözüm sunarak mevcut işletim sistemleriyle entegrasyona odaklanmıştır. Bu hızlı popülerlik, R1'in teknolojiyle etkileşimi temelden değiştirmeyi amaçlayan nostaljik sadeliğinden kaynaklanıyor.

Diğer Haberler

Placeholder

ChatGPT-5 Çok Yakında Çıkıyor! OpenAI Açıklamalar Yaptı!

Yapay zeka dünyası, GPT-5 ve Q-Star ile yeni bir döneme giriyor!

Devamını Oku
Placeholder

ChatGPT-4'e Büyük Rakip Claude 3 Tanıtıldı!

OpenAi rakibi Anthropic yeni yapay zeka modeli Claude 3'ü erişime açtı ve yapılan testlere göre ChatGPT-4'ü geçti.

Devamını Oku
Placeholder

Artık Gerçeği Anlamak İmkansız! OpenAI'ın Yeni Modeli Sora!

Sora isimli bu yapay zeka kusursuz videolar üretebiliyor. Ve bunu sadece tek bir komutla yapıyor.

Devamını Oku