Elon Musk'ın Çip Projesi "Neuralink" İnsan Deneyiminde Başarılı Oldu!

30 Ocak 2024 18:22
Elon Musk'ın Çip Projesi "Neuralink" İnsan Deneyiminde Başarılı Oldu!

 

İnsan Beynine Çip Takıldı

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, beyin implantları üzerine çalışan Neuralink şirketinin önemli bir adım attığını duyurdu.Musk, Neuralink çiplerinden birinin ilk defa bir insanın beynine başarıyla yerleştirildiğini sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı.


İlk sonuçlar, sinir uyarımının umut verici düzeyde tespit edildiğini gösteriyor. Şirketin geliştirdiği çipler, kablosuz olarak şarj edilebilen pillerle çalışarak beyin sinyallerini kaydediyor ve bilgisayara kablosuz bir şekilde iletiyor. Bu teknoloji, gelecekte Alzheimer, Parkinson gibi sağlık sorunlarına çözümler sunma potansiyeline sahip.

Elon Musk X üzerinden "Stephen Hawking'in bir hızlı daktilocudan ya da müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini düşünün. Hedefimiz bu." açıklamasıyla paylaşımda bulundu.

 

Neuralink'in ilk ürünü olan 'Telepathy' adlı cihazın, düşünce yoluyla cihazları kontrol etme özelliğiyle öne çıkması bekleniyor

Musk, bu teknolojinin ilk kullanıcılarının, uzuvlarını kullanamayan bireyler olacağını ve özellikle motor nöron hastalığı gibi durumlarla mücadelede etkili bir destek sunmayı hedeflediklerini belirtti. Neuralink'in kablosuz şarj edilebilen pillerle çalışan çipleri, beyin sinyallerini kaydederek bilgisayara iletiyor ve bu sayede kullanıcının düşünceyle cihazları kontrol etmesine olanak tanıyor. Bu başarı, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisinin geleceğine dair büyük umutları beraberinde getirirken, Neuralink'in sağlık sektöründeki potansiyeliyle dikkat çekiyor.

Diğer Haberler

Placeholder

ChatGPT-5 Çok Yakında Çıkıyor! OpenAI Açıklamalar Yaptı!

Yapay zeka dünyası, GPT-5 ve Q-Star ile yeni bir döneme giriyor!

Devamını Oku
Placeholder

ChatGPT-4'e Büyük Rakip Claude 3 Tanıtıldı!

OpenAi rakibi Anthropic yeni yapay zeka modeli Claude 3'ü erişime açtı ve yapılan testlere göre ChatGPT-4'ü geçti.

Devamını Oku
Placeholder

Artık Gerçeği Anlamak İmkansız! OpenAI'ın Yeni Modeli Sora!

Sora isimli bu yapay zeka kusursuz videolar üretebiliyor. Ve bunu sadece tek bir komutla yapıyor.

Devamını Oku