Apple Vision Pro için 10 Dakikalik Tanıtım Videosu Yayınlandı!

20 Ocak 2024 18:22
Apple Vision Pro için 10 Dakikalik Tanıtım Videosu Yayınlandı!

Apple, uzun bir bekleyişin ardından Vision Pro başlığının ABD çıkış tarihini 2 Şubat olarak açıkladı. Ön siparişler 19 Ocak'ta başlayacak ve ürün, ABD'deki Apple Store'lardan temin edilebilecek.

Teknik Özellikler ve Performans:

Vision Pro, M2 çipi, 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU ve 16 GB bellek ile güçlendirilmiş. 256GB/s bellek bant genişliği, performansın üst düzeyde olduğunu gösteriyor. 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçenekleri sunulacak.

Ekran ve Kamera Özellikleri:

Çift mikro OLED ekranı, DCI-P3 renk alanının %92'sini kaplayarak 23 milyon piksel sunuyor. Video oynatma seçenekleri 24 FPS ve 30 FPS, desteklenen yenileme hızları ise 90 Hz, 96 Hz ve 100 Hz olarak belirlenmiş.

Donanım özellikleri arasında 2 ana kamera, 6 dünyaya bakan izleme kamerası, 4 göz izleme kamerası, 1 TrueDepth kamera, 1 LiDAR Tarayıcı, 4 atalet ölçüm birimi, 1 titreme sensörü ve 1 ortam ışığı sensörü bulunuyor. Light Seal ve kafa bandı konfigürasyonuna bağlı olarak 600 ila 650 gram ağırlığında. Harici pil takımlarının ağırlığı ise 353 gram.

 

Tasarım ve Kontrol Özellikleri:

El, göz ve ses kontrolüne odaklanan Vision Pro, Optik Kimlik ile iris tabanlı biyometrik kimlik doğrulama sağlıyor. Ayrıca, görüntüleri AirPlay özellikli cihazlara yansıtabilen 1080p'ye kadar AirPlay desteğini içeriyor.

Pil Ömrü ve Bağlantı Özellikleri:

Pil ömrü genel kullanımda 2 saat, video oynatma için ise 2.5 saat olarak belirlenmiş. Wi‑Fi 6, Bluetooth 5.3, HDR10 desteği, dinamik kafa izleme özelliği ve Uzamsal Ses gibi özellikler de bulunuyor.

 

Fiyat ve Satış Durumu:

Vision Pro, 256 GB depolama alanıyla başlayan fiyatlarla 3.499 dolardan satışa sunulacak. Diğer ülkelerdeki çıkış tarihine dair henüz bir bilgi verilmemiş. Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro'nun uzamsal bilişimde devrim yaratacağını belirterek, "Devrim niteliğindeki büyülü kullanıcı arayüzü, bağlantı kurma, yaratma ve keşfetme yöntemlerimizi yeniden tanımlayacak." dedi.

Diğer Haberler

Placeholder

ChatGPT-5 Çok Yakında Çıkıyor! OpenAI Açıklamalar Yaptı!

Yapay zeka dünyası, GPT-5 ve Q-Star ile yeni bir döneme giriyor!

Devamını Oku
Placeholder

ChatGPT-4'e Büyük Rakip Claude 3 Tanıtıldı!

OpenAi rakibi Anthropic yeni yapay zeka modeli Claude 3'ü erişime açtı ve yapılan testlere göre ChatGPT-4'ü geçti.

Devamını Oku
Placeholder

Artık Gerçeği Anlamak İmkansız! OpenAI'ın Yeni Modeli Sora!

Sora isimli bu yapay zeka kusursuz videolar üretebiliyor. Ve bunu sadece tek bir komutla yapıyor.

Devamını Oku