Amazon'dan ChatGPT Benzeri Yapay Zeka Hamlesi!

19 Ocak 2024 21:07
Amazon'dan ChatGPT Benzeri Yapay Zeka Hamlesi!

Amazon, müşterilerin ürünlerle ilgili sorular sormak için kullanabilecekleri bir yapay zeka destekli alışveriş asistanını ekledi.

İnceleme ve Sorulara Hızlı Cevaplar

Daha önce bir ürün sayfasındaki "Belirli bilgi mi arıyorsunuz?" bölümü, incelemeleri ve müşteri sorularını araştırarak satıcıların veya diğer müşterilerin cevaplayabileceği yeni soruları gönderme olanağı tanıyan bir bölümdü. Şimdi ise bu bölüm, Ios/Android uygulamasında yapay zeka ile destekleniyor. Geniş Dil Modeli (LLM) tarafından görüntülenen ve incelenen ürün detaylarıyla, neredeyse her türlü soruya yapay zeka tarafından üretilmiş cevaplar veriyor.

Örneğin, bir spor tişörtü incelediğinizde müşteriler, "Bu tişört koşu için uygun mu?" veya "Bu tişört kalın bir malzeme mi?" veya hatta 2 metre boyundaki birine uyuyor mu?" gibi sorular sorabilirler. Bu, alışveriş yapanın ilgilendiği özellikler için incelemeleri okuma ihtiyacını özetleyerek ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır.

Yapay Zekanın Kapsamı

Amazon'un yapay zeka asistanı, bir ürünle sınırlıdır, ürünleri karşılaştırmaz veya alternatifler bulamaz. Ayrıca, alışveriş sepetine ürün eklemek gibi herhangi bir eylemi gerçekleştirmez. Ayrıca, fiyat geçmişi gibi kullanışlı bilgilere de sahip değildir. Bazen ürünle ilgili yanlış bilgiler üretmeye veya ürün fiyatını belirtmeme gibi temel sorulara cevap vermede zorlanabilir.

Bağımsız Soruları da Yanıtlayabiliyor

Amazon AI alışveriş asistanı, yapay arşiv
Diğer yapay zeka asistanları gibi, ona yönelik olmayan soruları da mutlu bir şekilde yanıtlar. Örneğin, JSON kodunda ürün detaylarını gösterebilir veya onu manipüle etmek için Python kodu oluşturabilir, ürünle ilgili bir şaka yapabilir veya liste optimizasyonu yapabilir. Ayrıca, sorulduğunda herhangi bir dilde yanıt verebilir.

Arama ve Sıralama

Amazon'un yeni alışveriş asistanı, Amazon'daki herhangi bir bisiklet için "8 kilometrelik bir yolculuk için iyi bir bisiklet mi?" sorusuna incelemelerden ve ürün açıklamasından elde edilen yardımcı bilgilerle cevap verebilir. 8 kilometre mesafeyi, yarış veya dağ yolculuğu yerine işe gitme amacını ve elektrikli bisikletlerin tepelerle nasıl yardımcı olabileceğini anlar (veya taklit eder). Bunun yerine "Romantik bir randevu için iyi bir bisiklet mi?" sorulduğunda ise "Elektrikli bir bisiklet bir randevu etkinliği için eğlenceli olabilir, ancak en samimi veya romantik ortamı sağlamayabilir. Daha geleneksel bir kruvazör bisikleti veya tandem bisikleti, daha romantik bir bisiklet deneyimi için düşünülebilir." der.

Deneysel Özellikler ve Gelecek Planları

Bir sonraki adım, "Tepelere sahip 8 kilometrelik bir yolculuk için iyi bir bisiklet" ifadesini Amazon'da aramak ve soruyu en iyi karşılayan bisikletleri sıralamak olacaktır. Bu noktada, Amazon deneysel yapay zeka özelliklerini kullanıma sunuyor. Bir sonraki adım, ürünü satın almak veya sepete eklemek olacaktır. Yakında ise tek bir ürün yerine tüm Amazon kataloğunun da dahil edilmesi planlanıyor.

Diğer Haberler

Placeholder

ChatGPT-5 Çok Yakında Çıkıyor! OpenAI Açıklamalar Yaptı!

Yapay zeka dünyası, GPT-5 ve Q-Star ile yeni bir döneme giriyor!

Devamını Oku
Placeholder

ChatGPT-4'e Büyük Rakip Claude 3 Tanıtıldı!

OpenAi rakibi Anthropic yeni yapay zeka modeli Claude 3'ü erişime açtı ve yapılan testlere göre ChatGPT-4'ü geçti.

Devamını Oku
Placeholder

Artık Gerçeği Anlamak İmkansız! OpenAI'ın Yeni Modeli Sora!

Sora isimli bu yapay zeka kusursuz videolar üretebiliyor. Ve bunu sadece tek bir komutla yapıyor.

Devamını Oku